Hjem

Kodeks skal give stærkere ledelse i Danske Vandværker og Dansk Fjernvarme

Stadig mere omfattende og kompliceret lovgivning til drift af vand- og varmeselskaber stiller større krav til, at bestyrelserne kan sparre med deres direktioner og navigere i det strategiske landskab, når de skal udvikle deres selskaber. Det er baggrunden for, at Danske Vandværker og Dansk Fjernvarme er gået sammen om at udarbejde et praktisk anvendeligt kodeksredskab med 22 punkter til deres medlemsbestyrelser

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde i Danske Vandværker og Dansk Fjernvarme blev lanceret på en konference i København 20. februar. Kodeks er udarbejdet på grundlag af en baseline måling – omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt medlemsbestyrelserne kombineret med en række kvalitative interview. Med det afsæt i målingen har en referencegruppe af bestyrelsesformænd fra landets fjernvarme- og vandselskaber, interesseorganisationer og EFKM kvalificeret udviklingsarbejdet, så ambitionsniveau og selve udformningen passer ind i bestyrelsernes virkelighed. Etableringen er faciliteret af Pluss. Læs kodeks HER

Indlysende rigtig og let at bruge, så ingen kan sige nej 

Når vi med kodeks som redskab får løftet alle medlemsbestyrelsernes kompetence og funktionsniveau, får vores foreninger langt stærkere stemmer til at imødegå detailreguleringspresset i den nationale forsyningsdagsorden, fordi vi med troværdighed kan sige, at det håndterer vi allerede. Vi bliver med andre ord en mere troværdig samarbejdspartner for ministerier og styrelser,” siger bestyrelsesformand Jan Andersen, Øster Hurup Vandværk og fortsætter: ”Nu ligger der et stykke arbejde forude for os kodeksambassadører i at tale kodeksdagsorden op. Det vil givet tage nogle år, inden alle er med, men jeg har meget svært ved at se, at nogen kan sige nej til kodekset – det er så indlysende rigtigt, skrevet i et ligetil sprog og umiddelbart praktisk anvendeligt.

Vi tager kodekset op på vores næste bestyrelsesmøde. De 22 punkter i kodekset er et godt struktureret afsæt til, at vi får taget en diskussion om den måde, vi fungerer på,” siger bestyrelsesformand Søren Edlefsen, Assens Fjernvarme og fortsætter: ”I en lille erfaren bestyrelse gør vi mange ting uden at tænke nærmere over, hvorfor vi gør, som vi gør. Vi har givet behov for at stramme op nogle steder, uden at vi taler om revolutioner”.

Hvis ministeren skulle være i tvivl, vil vi med implementering af kodeks lægge endnu et lag af beviser for, at vi er de bedste til at drive varmeværk,” siger bestyrelsesformand Nikolai Løvbjerg Friis, Billund Varmeværk.

Foreningerne sætter uddannelsesinitiativer i værk

Dansk Fjernvarme inviterer alle sine medlemsbestyrelser til at få en introduktion til kodeks på 9 regionale møder landet over og har efterfølgende planlagt kurser ifm. Årsmødet i Danske Fjernvarmeværker.
Danske Vandværker vil tilbyde samtlige vandværksbestyrelser en uddannelse i at bruge kodekset, så de får maksimal værdi ud af det både her og nu og på længere sigt.