Hjem

Ny videnspakke om ledelse på erhvervsskolerne

Alle ledere på erhvervsskolerne har nu mulighed for at få ny inspiration til forsat at arbejde med ledelsesudvikling i praksis. Alt materiale fra LIP-processen er offentliggjort og kan downloades på EMU.dk. Se videoer, lyt til podcasts, læs vidensnotater og ledelsesupdates om ledelse på erhvervsskolerne.

 

Hvad er LIP?

LIP står for ”Ledelsesudvikling I Praksis” og er et 2-årigt ledelsesudviklings-projekt for erhvervsskolerne. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) står bag projektet og har valgt Pluss Leadership, LSP og CEFU fra Aalborg Universitet samt EVA som operatør.

LIP havde kickoff i november 2017 og løber frem til ultimo 2019. 36 erhvervs-skoler deltager. Målet er, at mellemlederne på skolerne bliver styrket i at udnytte det nye ledelsesrum, som er opstået i kølvandet på OK13 og Lov 409 for effektivt at gennemføre EUD-reformen.

Pluss og parterne har understøttet skolerne i deres implementering af egne ledelsesudviklingsprojekter og samtidig tilbudt en række fællesaktiviteter i form af tematiske workshops, konferencer og formidling af viden om – og erfaringer med – ledelse på erhvervsskolerne. Facilitering af aktionslærings-forløb for ledere på de enkelte skoler har været et centralt omdrejningspunkt i implementeringsstøtten.

I LIP har fem temaer været omdrejningspunkt for at styrke mellemlederne:

  • ”Ledelse i en pædagogisk verden”
  • ”Ledelse af forandringer”
  • ”Professionelle læringsfællesskaber for ledere”
  • ”Pædagogisk ledelse og ungdomskultur”
  • ”Evalueringskultur og kvalitetssystemer”.

Der er stillet skarpt på hvert tema i de ti gennemførte worshops. Som optakt til hver workshop er der udarbejdet et forskningsbaseret vidensnotat og en praksisbaseret ledelsesupdate.

Alle oplæg på de gennemførte workshops er optaget på video, og der er fulgt op med endnu en praksisbaseret ledelsesupdate samt en podcast med en samtale mellem konsulenter, forskere og praktikere. Materialerne er løbende udgivet på LIP’s LinkedInprofil og er nu samlet i en videnspakke på EMU.dk. Download den her.