Hjem

Pluss bag prisopgave: Større ledelsesrum til offentlige bestyrelser

 

 

 

I regi af Dagens Dagsorden - Forum for Offentlige Bestyrelser introducerer Pluss i samarbejde med Horten Advokatfirma og EY en prisopgave for bachelor-, kandidat-, ph.d.-, diplom- og masterstuderende. Se prisopgaven HER

Vi håber på mange gode besvarelser, som kombinerer friske øjne med forskningens soliditet, så vi alle kan blive både inspireret og klogere. Afleveringsfrist: 15. oktober 2018.

Bedømmelseskomiteen består af:

Professor Steen ThomsenCBS (formand)                                                                      

 

                                                                                     Professor Lotte Bøgh AndersenAarhus Universitet

 

Rektor Brian Bech NielsenAarhus Universitet

 

Professor Per Nikolaj Bukh, Aalborg Universitet

 

 

Opgaven 2018

Spørgsmålet, som skal besvares i opgaven, er: "Kan offentlige bestyrelser sikre frihed under ansvar og dermed skabe plads til mere ledelse i den offentlige sektor?
I besvarelsen af opgaven lægger vi vægt på at få belyst:

  • Hvordan samt på hvilke områder det ansvarlige ledelsesrum kan øges
  • Konsekvenserne af et øget ledelsesrum, f.eks. i forhold til at sikre de nødvendige bestyrelseskompetencer.

Vind 10.000 kr., tal på Årets Offentlige Bestyrelseskonference og få din besvarelse udgivet

Vinderen af prisopgaven får 10.000 kr., andenpladsen 5.000 kr. og tredjepladsen 3.000 kr.
Forfatterne til de ti bedste besvarelser inviteres til Årets Offentlige Bestyrelseskonferencen 6. november, se nærmere HER.
Bedømmelsesudvalget publicerer udvalgte besvarelser i artikelform på Dagens Dagsorden.

Uddannelsesinstitutionerne bakker op

Universiteterne, erhvervsakademierne og professionshøjskolerne bakker alle op om prisopgaven. Alle steder, hvor vi har henvendt os, har de engageret fundet relevante metoder til at synliggøre prisen inden for rammerne af deres centralt fastsatte politikker. Derfor har nogle sendt e-mails direkte til de studerende, mens andre har slået det op på de centrale portaler. De relevante studenterforeninger har delt nyheden i deres Facebook-grupper. I skrivende stund er prisen synliggjort i mere end 20 relevante studenterfora.

Baggrund for prisopgaven

Med prisopgaven ønsker vi at stimulere forskningsmiljøets interesse for styringsrelationen ejer-bestyrelse-ledelse, hvor både marked og politik sætter rammen. Governanceelementet bliver i dag kun perifert belyst i forskningen på trods af, at de institutioner og virksomheder, som styres af offentlige bestyrelser, har et stort omfang målt i penge og personer, og deres indsatser er helt afgørende for Danmarks fremtidige udvikling.