Hjem

#sætditaftryk på Ungdommens Folkemøde 2018

Hvor kan jeg som ung sætte mit aftryk på demokratiet? Hvordan kan vi unge sammen sætte demokratiske aftryk?

Det er de spørgsmål unge bliver mødt med, når de besøger Demokrati i teltet på Ungdommens Folkemøde.

På baggrund af projektet Demokrati under udvikling, som Pluss med underleverandører gennemførte for Undervisningsministeriet i 2017, er Pluss af ministeriet inviteret til at gennemføre workshops for de unge, med afsæt i materialerne udviklet til Demokrati under udvikling.

På den første workshop kastede masser af engagerede unge sig over opgaven med at finde ud af, hvor de kan sætte aftryk. Med afsæt i de 17 verdensmål diskuterede de med hinanden, opsøgte organisationer på folkemødet, der kunne sige noget om det konkrete verdensmål og kom tilbage i teltet med deres bud på, hvordan de kan sætte aftryk.

Det blev en livlig diskussion mellem de unge, om de overordnet kan sætte aftryk, om deres rolle i demokratiet og om hvad demokrati egentlig er. I forlængelse af diskussionen tog free style rapper Elbanovic tråden op og free stylede over de unges tanker.

Det var unge fra Erhvervsskolernes ElevOrganisation og Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, der faciliterede workshoppen, som var udtænkt af Lea - en af Pluss’ egne unge juniorkonsulenter.

Med Hal Kochs ord om, at demokrati er samtale mellem mennesker og et sindelag, der skal bibringes hvert nyt slægtled, lover dagens workshop godt for fremtiden.

Læs mere om Ungdommens Folkemøde HER

Læs mere om "Demokrati under udvikling" HER