Hjem

Spil som dialogværktøj for organisationer

Nye teknologier, foranderlige rammevilkår og arbejdsformer stiller stadigt større krav til medarbejdere, ledere og organisationer. Du har måske selv oplevet, at din organisation har fået en ny strategi, som aldrig helt er blevet forankret, eller at forståelsen og samarbejdet med dine kollegaer i en anden afdeling ikke går så gnidningsfrit, som det burde. Måske ved du slet ikke, hvad kollegaerne laver. For at navigere og bevæge sig i en foranderlig og kompleks verden er viljen og evnen til at skabe praksisnær udvikling og vidensdeling helt central. Af samme grund oplever vi hos Pluss en stigende efterspørgsel på nye  måder at arbejde med strategi, ledelse og videndeling blandt medarbejdere i både offentlige organisationer og private virksomheder samt ikke mindst samspillet med  målgrupperne - borgere, kunder og brugere.

I Pluss har vi de sidste par år arbejdet en del med forskellige former for gamification, herunder spiludvikling. Vi har anvendt spil som et konkret værktøj til at skabe dialog, samarbejde og refleksion.

Vi har med afsæt i alle vores erfaringer skrevet en kort artikel, der først præsenterer, hvilket potentiale vi mener spil har, hvordan vi arbejder med spiludvikling og 5 konkrete anbefalinger. Du kan læse artiklen her

Har du lyst til at høre mere om hvordan vi arbejder med spil og gamification, så send en mail til konsulent Kirstine Christensen på kc@pluss.dk eller ring på: 61 60 35 30.